Lectura de tesi doctoral de Maria Francisca Cardell Martínez

(Available only in default language)

El proper dijous 29 de juliol la investigadora del Grup de Meteorologia Maria Francisca Cardell Martínez defensarà la seva tesi doctoral, titulada “Statistical downscaling of the future climate of Europe: Impacts on extreme events and on two strategic sectors (wine grape production and tourism)” i dirigida per Romualdo Romero i Arnau Amengual. 

El treball que es presenta explica com Europa és una zona geogràfica particularment vulnerable als canvis esperats atribuïts al canvi climàtic antropogènic. S’han fet servir una combinació d'enfocaments dinàmics i estadístics per a derivar les projeccions dels impactes de l'canvi climàtic: en primer lloc, s'ha quantificat la senyal de el canvi climàtic a finals de segle XXI a través de diversos indicadors anuals i estacionals. Posteriorment, s'ha dissenyat un conjunt d'índexs climàtics que engloben els següents extrems: dies càlids, onades de calor, nits fredes, períodes freds, dies i episodis de fortes precipitacions, dies secs i sequeres prolongades. Finalment, s’han avaluat els índexs bioclimàtics més rellevants vinculats a la zonificació vitícola a Europa, així com el potencial climàtic vinculat a diversos tipus de turisme a Espanya a partir d’un índex climàtic de segona generació per al turisme (CIT).

La defensa serà a l'Aula de Videoconferència del Gaspar Melchor de Jovellanos (EDAVCJO1) a les 11 hores i també es podrà seguir per Zoom (ID de reunió 894 5324 4375 i codi 176707).

 

Publication date: 28/07/2021

This language version doesn't exist

RSS